[11 aug] Kerkdienst en relaxen

Vandaag zijn we naar een Botswaanse kerkdienst geweest wat erg leuk was om mee te maken. Bij de worship staat iedereen te swingen of te dansen, wij Nederlanders staan daar in tegen veel te vaak stil.

We kregen een voorstel ronde van de gasten, we moesten onze naam noemen en waar we vandaan kwamen. Nou dat was wel bijzonder voor hun 5 Nederlanders en die komen hier even naar de kerk. We kregen direct een zegen van ze mee.

Onder de Worship kreeg ik een paar worden en God zei dat ik deze uit moest spreken over de gemeente.
Bij mij sloeg alles op tilt want ja, je bent in een andere kerk, in een ander land. Je weet niet hoe hun hier over denken. Maar je wilt toch gehoorzaam zijn aan God dus ik naar voren en overleggen met de pastoor (zo noemde ze hem).

Gelukkig ze staan er open voor.. Na een tijdje aan de kant te wachten kreeg ik de microfoon na een reeks worden te hebben gesproken werd ik vol met emoties die God mij liet voelen over de gemeente. Ik kwam niet meer uit me woorden en vroeg Simone om het laatste voor me te vertalen.

Het was een fijne dienst, al was die behoorlijk lang šŸ˜‰ preek leek wel 3 verschillende te zijn en leek geen eind aan te komen.

Eenmaal weer in de Staff house hadden we de tijd om lekker rond te hangen en ons eigen ding te doen.

Dit bericht is geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink.