[12 aug] Tea time & blinden school

Vandaag hebben we besloten om in de ochtend naar de “Tea time” te gaan in de Office. Hier hebben we nog een aantal mensen ontmoet die werken in YfC.

Voor Simone was dit een moment om oude bekenden weer te zien en om daarna weer afscheid te nemen.

Koekoes bracht ons vervolgens naar de Day Care om daar het laatste te schilderen. Martine heeft een aantal tekeningen op de muur gezet zodat we deze daarna in de verf te zetten.

We hebben af kunnen krijgen wat we wouden en dat is mooi.

Koekoes had ons gevraagd of we de blinden school nog wilden mee maken. Dit was een groot verlangen van Simone, gelukkig dat deze nog op de laatste dag in vervulling kon gaan.

Het was een bijzonder uurtje, we hadden speelgoed mee. Iedereen was zo enthousiast dat ze bijna de zak uit je had zouden grijpen. Sommigen waren volledig blind, sommige weer slecht ziend. Dit kon je goed merken. De een rende nog achter een bal aan, terwijl de ander probeert te ontdekken wat hij/zij in haar hand heeft.

Zover bekent is dit de enige blinden school in heel Botswana. De kinderen komen naar deze plek en worden daar door mensen op gevangen en verzorgt. Men heeft nog wel steeds contact met de ouders van de kinderen.

Morgen staat ons weer een halve dag reizen te wachten.

Dit bericht is geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink.

2 Responses to [12 aug] Tea time & blinden school

  1. Gerda van de Werfhorst schreef:

    Hoi, wat bijzonder wat jullie gedaan hebben! Hartstikke goed zeg. Jullie gaan geloof ik nu op safari toch? Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.