[16 aug] Game Safari

Vandaag zijn we naar de Gomo Gomo lodge vertrokken. Onderweg gingen we langs een Wildlife centre waar ze cheeta’s opvangen. Daar naast vingen ze nog andere verwonde dieren welke daarna weer uitgezet worden (indien mogelijk).

Gomo gomo lodge heeft bij het terras een grote plas met water, waar regelmatig dieren komen drinken. Je moet dan ook erg opletten want de dieren kunnen overal vandaan komen. Voor sommige lodges moeten mensen begeleid worden omdat je er zo een wild dier tegen kunt komen.

Om 15:00 uur begint de lunch om daarna te beginnen met de Game Safari. Hier begint het echte werk, we gaan dieren spotten. Hier hebben we Olifanten, zebra, anti-loper, kudu, Witte neushoorn, krokodil, schildpadden, giraffe, Buffalo, impala’s, Bush baby (nacht apen) en een reeks vogels gezien.

Op de terug weg (het was onder tussen al donker) zijn we nog een aantal leeuwen met welpen tegen gekomen (4 vrouwtjes, 2 welpen en gebrul op de achtergrond). Dit was een schitterend gezicht.

We zijn nog net op tijd voor het avond eten terug (19.30 uur). Net aan het einde van het eten hoorde we geblaf op de achtergrond waarop iemand ging kijken. Er werd al snel alarm geslagen en we zagen 2 leeuwen aan de kant van het water lopen. En dat ontzettend dichtbij ons diner. De rangers reageerde hierop en we gingen er weer op uit in de Safari Jeep. Wat een spannende gebeurtenis! Nu kwamen we een enorme groep buffalo’s tegen. Op arm afstand reden we er langs. Op zoek naar de leeuwen. na een tijdje kwamen we een jong mannetjes leeuw tegen. We reden verder terug waar ik vervolgens een hyena spotte, deze hadden we nog niet gezien.

Al met al een geslaagde dag.

Dit bericht is geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink.

8 Responses to [16 aug] Game Safari

 1. tienie schreef:

  Wat prachtig dat jullie al zoveel verschillende dieren hebben gezien op een dag,heeft Gerrit veel foto’s gemaakt?

  • Teus Biesterbosch schreef:

   Er zijn zeker veel foto’s gemaakt. Er zijn door 5 personen foto’s gemaakt, daar zal vast wel een mooie tussen zitten.

 2. Henk en Ans schreef:

  Lieve mensen, Wat een belevenissen!!!, leuk hoor, fijn, dat we het zo mee mogen beleven , blijf genieten, wij doen het weer van jullie. We zien uit naar jullie volgende blog.Gezegende dagen, Henk en Ans

 3. Elisabeth schreef:

  Gaaaf hoor!!! Ik ben echt super benieuwd naar de foto’s.

  Als jullie thuis zijn moeten we maar snel afspreken ook voor de bbq. Kunnen we gelijk de foto’s bekijken en jullie verhalen horen.

  Geniet er nog lekker van!!! Ook van de prachtige natuur van onze Papa 😀 😉

 4. Illy schreef:

  I love Africa! 🙂

 5. Gerda schreef:

  Wat gaaf allemaal! Als jullie terug zijn wil ik alle foto’s zien hoor. Spannend al maar hoor. Geniet er lekker van.

 6. Henk en Ans schreef:

  Wat een belevenis, al die verschillende dieren en dan zóóóó dichtbij, zeer spannend!!!

 7. Ramon schreef:

  Cool zeg! ben benieuwd naar je foto’s!

Reacties zijn gesloten.