[21 aug] Reizen en wandelen

Vandaag rijden we naar onze laatste verblijf plaats. Wat gaat die tijd toch snel, maar ook weer niet.

Vandaag vroeg opstaan om te ontbijten wat er staat ons weer een rit van ongeveer 5 uur te wachten.

De laatste 2 km was over een niet verharde weg en deed ons weer even terug denken aan de tijd in het Kruger park.

Eenmaal aan gekomen maakte we kennis met de Nederlandse eigenaar. Erg vriendelijke mensen. De Staff zijn lokale mensen, deze hadden geen scholing gehad voor het gene wat ze nu doen. Sinds een tijd geven ze hun personeel de ruimte om voor hun taak de scholing te volgen. Het is erg mooi om te zien/lezen hoe ze hier met hun personeel om gaan.

Ja, we kwamen te vroeg aan om ons in te kunnen checken maar al snel was onze slaap verblijf klaar en konden we gaan uitpakken. Een houten huis, 2 slaapkamers, keuken, woonkamer en natuurlijk de douche. Op de veranda hebben we uitzicht op de bergen.

Na een tijdje te hebben relaxed met een boek was het dan tijd voor een wandeling van ongeveer 1,5uur (heen en terug) naar een baobab boom. De pitten uit de vrucht gebruiken ze om Olie te maken en zeep, body lotion, shampoo. De rest van de vrucht verpulveren ze en daar blijft een witte poeder van over welke ze gebruiken om Jam te maken.

De olie zit vol met Omega 3, 6, 9 en Vit. D

‘S avonds een overheerlijke maaltijd gehad, plannen gemaakt voor morgen.

Dit bericht is geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink.

1 Response to [21 aug] Reizen en wandelen

  1. Henk en Ans schreef:

    Fijn, dat je de tijd maakt om ons ook te laten genieten, want dat is het zeker. We genieten van alle verhalen, helaas loopt het naar ’t einde. Nog een paar fijne dagen en een goede vlucht richting Nederland, tot gauw, God bless, H en A

Reacties zijn gesloten.