[22 aug] Rondleiding lokale bevolking

Vandaag zijn we met een gids langs verschillende mensen gegaan die hun dingen lieten zien die ze maken.

Eerst kregen we de uitleg over de verschillende huisjes die er zijn. Daarna gingen we naar een indies textiel shop waar mensen van verschillende stammen (Tonga, Venda). Het verschil in de stof is dat de een met strepen is en de andere met bloemetjes.

Lokale markt, erg interessant om te zien wat ze hier allemaal hebben en maken. Iedereen heeft zijn vaste plek en vaste prijzen, tig hair salons naast elkaar. Bij een van de kraampjes wordt ook eten gemaakt, nou hier draaide onze maag wel even van om. Een pot vol met ingewanden van een koe, in een andere pot alles van de kip, het enige wat hier over blijft zijn de botten.

We gingen nog even naar de Spar, voor we daar waren kregen we een gedroogde worm om te proeven. eenmaal in de Spar liet hij ook zien wat er zoal gegeten wordt.

Hierna gingen we van plaats naar plaats.
Kwamen langs iemand die art craft deed. Hij legde eerst wat uit over verschillende planten die gebruikt werden voor bepaalde ziektes of voor andere dingen waar je last van hebt.

We gingen weer op weg naar een gehandicapt persoon die veel met kraaltjes doet. Dit kon ze erg goed en zag er erg leuk uit.

Potten bakkerij, ze maken hier van klein tot grote potten (rond de 1m hoog) met de hand. Deze lieten ze een tijd drogen om vervolgens later ze een hele dag in het vuur te laten staan om hard te worden. Een klein potje maakte ze in de demonstratie binnen 10minuten gemaakt.

Wood crafter Thomas liet ons zien wat hij zoal allemaal maakte, van een klein poppetje tot grote kunstwerken van hout.

Het is onder tussen weer tijd om naar huis te gaan, onderweg onze gids afgezet, anders moest hij met de bus weer terug.

Eenmaal bij het huisje nog snel even de zwembroek aan om een duik te nemen, nou dit heeft even geduurd maar uit eindelijk was ik kopje onder, brrr wat koud. Nu aan het opdrogen, straks eten en vroeg naar bed.

Morgen vertrekken we alweer vroeg om de auto in te leveren en de vlucht naar Dubai te pakken. Zaterdag komen we weer rond 13:35 aan in Duitsland.

Dit bericht is geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink.

4 Responses to [22 aug] Rondleiding lokale bevolking

 1. Gerda schreef:

  Hoi Simone en Teus,

  Een hele fijne reis terug! Enne ik ben benieuwd naar jullie foto’s en verhalen.
  Veel liefs en doe de groeten aan Gerrit en Martine.

 2. Papa schreef:

  Zo zien jullie ook nog wat van de lokale bevolking en wat er te eten is lekker wormen?dat laat je niet weten. Nou slap lekker en goede reis naar huis. Ben ook benieuwd naar jullie foto’s

 3. tienie schreef:

  Een goede reis terug,en tot zaterdag,en dan foto’s

 4. Elisabeth schreef:

  Hej broertje en zussie,

  Hele goede reis terug. En misschien zien we jullie nog wel zaterdag 😉

  Tenminste als je voor 8 uur thuis bent 😀

  Geniet er nog even van.

Reacties zijn gesloten.