Telfort SIP (getest met Glasvezel)

Veel mensen op het forum van Telfort vragen zich af of ze de SIP gegevens kunnen krijgen voor telefonie zodat men de ExperiaBox niet hoeven te gebruiken.

Gezien dat de Telfort Support deze gegevens niet vrijgeven, omdat het platform niet genoeg beveiligd zou zijn (worden van een Telfort medewerker) ben ik op verder onderzoek gegaan.

Telfort werkt met profielen die naar het modem gepushed worden, wanneer je een beetje handig bent met het monitoren van een netwerk dan weet je achter veel dingen kunt komen met een packet sniffer.

De ExperiaBox heeft zo’n functie ingebouwd, ga naar de webinterface van je modem http://192.168.2.254 en ga vervolgens naar het kopje “Extra” en daarna naar “Diagnostics”.

Hier zie je een optie genaamd “WAN Packet Capture” wanneer je deze start op WAN1 (Je internet verbinding) kan je al je dataverkeer opslaan en vervolgens uitlezen via een stukje software, bijvoorbeeld: Wireshark

Nu is het niet direct dat je hiermee je SIP profiel krijgt, hiervoor moet je het volgende doen:
Ontkoppel je ExperiaBox van het internet.
Reset je ExperiaBox naar fabrieks instellingen.
Wanneer de ExperiaBox is opgestart log je weer in en start je de “WAN Packet Capture” op WAN1 je kiest vervolgens om deze op te slaan.

Koppel nu je internet verbinding weer in en wacht tot je de SIP profiel ziet onder
“Voice” -> “External Accounts”

Stop hierna de packet Capture en lees het bestand uit met bijvoorbeeld WireShark.
Even goed zoeken (Bijvoorbeeld op je telefoon nummer) en je kunt alles “Plain text” uitlezen.

 

Let op: Ik heb dit zelf in een gigaset gezet en getest, ik zelf ervaar problemen na x minuten bellen, de verbinding is spontaan stil en valt bij de andere partij weg. Dit is in combinatie met de experiabox. Tot nu toe lijkt dit veroorzaakt te worden door de ExperiaBox, wanneer je deze in “Bridge mode” hebt en je eigen modem erbij gebruikt werkt dit wel goed

Ik heb onder tussen een Management Switch besteld en zal hier nog een post overschrijven hoe je dit toch werkend kunt krijgen wanneer je de alles-in-1 hebt van Telfort.

Dit bericht is geplaatst in Telfort. Bookmark de permalink.

6 Responses to Telfort SIP (getest met Glasvezel)

 1. Kees schreef:

  Volgens mij is dit de regel waarin het wachtwoord staat:
  WWW-Authenticate: Digest realm=”tel.telefoniedienst.nl”,nonce=””,algorithm=MD5.

  Maar volgens mij is dit niet het plain wachtwoord. En kan het ook niet verder vinden in de sniffer. Zoek ik verkeerd?

  • Teus Biesterbosch schreef:

   Dat is de regel wanneer hij zich registreerd bij de provider. Je moet wel eerst je Experiabox resetten naar fabrieks instellingen

 2. Kroon schreef:

  Teus,

  Fijn dat er mensen zijn die dit uit zoeken en delen, je bent een aanwinst voor de advanced thuis gebruiker.
  Heb zelf ook telfort en ben al een tijdje aan het rommelen om die experiabox grotendeels buiten spel te zetten d.m.v. bridge mode.

  Heb alle apparatuur beschikbaar om de verschillende diensten onder te brengen en denk dat ik ook genoeg kennis in huis heb. Toch is het mij nog niet gelukt.

  SIP gegevens uit het log halen met wireshark, daar ga ik zeker uit komen.
  Die SIP gegevens gebruiken om m’n asterisk server te configureren zal ook geen probleem zijn.

  Waar ik wil nog erg benieuwd naar ben is hoe je iTV werkend hebt gekregen met je router in bridge mode? Had er ook al een forum over geopend op tweakers, maar krijg daar nog geen reactie.

  Heb verschillende routers die ik zou kunnen gebruiken: Juniper, Zyxel, Cisco, pfsense.
  Heb een managed layer 3 switch waar alles van routes tot vlan geconfigureerd kan worden, maar hoe?

  Wellicht dat jij de sleutel hebt?

  Alvast bedankt voor de betrokkenen houding en met vriendelijke groet,

  Kroon

 3. Kroon schreef:

  Hi Teus,

  Die had ik inderdaad al gelezen. Het verschil is dat ik met koper het modem in ga.
  Heb dus geen fiber in de meterkast.

  Zal dus altijd een apparaat moeten hebben wat de telefoon verbinding gebruikt om internet op te zetten. Dat apparaat is nu de experia v8, maar zou ook een ander ADSL modem kunnen zijn of wellicht een inbel kaart in m’n pfsense.

  • Dag Kroon,

   Hoe dat precies gaat op koper durf ik niet te zeggen, maar ik vermoed dat je een dsl modem nodig hebt die ook VLANS ondersteund.
   Wanneer je de EB V8 op Bridget mode zet geeft hij geen iTV meer door, je zou dit dus op een andere manier moeten proberen.

   In jouw geval zou je kunnen kiezen voor een Fritz!box ipv de EB V8. Dit zijn top modems en worden vooral geleverd door XS4ALL op dsl en fiber. Deze zijn ook vdsl2 compatibel waardoor je de nieuwe snelheden kunt halen die KPN momenteel aan het uitrollen is in hun centrales (120/70).

Reacties zijn gesloten.